به گزارش روز پنجشنبه تلويزيون 'ان.اچ.كي.' با اينكه دولت ژاپن تاكنون موفق به اجرا و ساخت 90 درصد از خانه هاي موقت براي آواره گان شده اما بيشتر آنها خالي از سكنه مانده است چرا كه ساكنان مناطق زلزله زده كه در پناهگاه ها زندگي مي كنند به دليل دوري اين خانه هاي موقت از محل اصلي زندگي آنان، حاضر به جا به جا شدن و زندگي كردن در اين خانه ها نيستند.
بيش از 140 هزار نفر از سكنان استان هاي مياگي، ايواته و فوكوشيما در اثر اين زلزله كار خود را از دست داده اند و اين در حاليست كه دولت تنها موفق به ايجاد 80 هزار شغل براي مردمان اين مناطق شده است.
با اينكه دولت ژاپن برنامه هاي مختلفي براي اشتغالزايي در اين مناطق دارد و ساكنان اين مناطق را در اولويت استخدام قرار داده است اما به نظر مي رسد كه اين برنامه جوابگوي نياز مردم اين منطقه نباشد.
بر اثر زلزله بزرگ شرق ژاپن و وقوع فاجعه هسته اي در شهر فوكوشيما كه در پي زلزله روي داد، وزارت محيط زيست اين كشور خواستار تخليه مناطق تحت شعاع هسته اي از سوي دولت شد كه به دليل كمبود جا و پناهگاه، دولت تاكنون تنها موفق به تخليه 68 درصد در ايواته، 39 درصد در مياگي و 39 درصد در فوكوشيما شده است.
بنا بر گزارش پليس ملي ژاپن، بر اثر زلزله 9 ريشتري بيستم اسفند ماه سال گذشته و سونامي پس از آن در اين كشور 15 هزار و 689 نفر جان خود را از دست دادند و چهار هزار و 744 نفر نيز ناپديد شدند.
اين حادثه و فاجعه هسته اي بعد از آن همچنين بيش از 240 ميليارد دلار خسارت مالي به استان هاي مياگي، ايواته و فوكوشيما وارد كرده و دولت ژاپن را هم در داخل كشور و هم در مجامع بين المللي با افت موقعيت و اعتبار اقتصادي روبرو كرده است.